ceptemberhuszonhárom - tervek

Igyekszem a tétlenség miatt megmaradt sok-sok energiámat lecsatornázni valahová, és így mostanában megint elég sokat álmodozok, tervezek. Mit kezdhetnék még magammal, merre tovább és ezt hogy lehet ügyesen csinálni. Nincs bennem összeszedettség, csak úgy írok magamról, magamból kifelé most is. Ez már csak így megy. Szóval ha már megérkezett a felismerés, hogy le kell foglaljam magam valamivel és van annak jobb módja is, mintsem hogy szegény Kincsőt nyúzom a hülyeségeimmel - merült fel a lehetősége a helynek és időnek alkotni valamit. Valamiket. Vagy legalábbis álmodozni róla. Aztán, hogy miből lesz végül ténylegese és konkrét terv, sőt - ünnepelni való megvalósult történés az meg majd alakul. A lényeg, hogy történik valami megint és ezúttal remélhetőleg nem egy borzasztóan negatív, romboló energiájú manifesztáció lesz. Munkával megbékéltem most kicsit, adtam neki magamban egy kis értelmet, időt és perspektívát és így már mindjárt elviselhetőbb. Szóval most, hogy ezt a fókuszt át tudom tenni már magamban, nem azon pörgök feszt,hogy mennyire fos - így már jut figyelem minden másra is. Nagyon sok minden kavarog a fejemben, különböző időperspektívában és stílusban. De nosza, kezdem is.

Kezd alakot ölteni a fejemben a gondolat, aminek írmagját (ismét) Kincső vetette el bennem. Mielőtt kifejtem, hadd meséljek erről kicsit, milyen szinergiák vannak köztünk. Sokadjára fordul ez elő velünk, hogy ő megtalál vagy kitalál valamit amit nagy lelkesen elmesél nekem, hogy mennyire jó lenne meg milyen király dolgok vannak a világon. De a dolog itt megáll - álmodozás és vágyakozás szintjén. És sokszor előfordult már, hogy ilyenkor jövök én a képbe, a gondolatot továbbviszem, kidolgozom, eljátszadozok vele, hogy mi lenne ha tényleg megcsinálnánk. Zseniális meglátásai vannak és pedig szeretem amikor a dolgok alakot öltenek, amikor meg lehet őket szervezni és valóság lesz az álmokból. Ez lehet akár egy utazás (dejó lenne ide és ide elmenni ), lehet egy recept (nézd milyen finomnak néz ez ki) vagy jelen esetben egy rendezvény (nézd milyen vagány, csináljuk mi is). Szóval ő az élő ötletdoboz és meg a Megvalósító. És nagyon jól van ez így. Visszatérve az eredeti gondolatra: a jelenlegi őrületes Szikra egy adományozással egybekötött baráti vacsorázás. Amit továbbgondoltam és így végül a tervek szerint egy kísérleti projekt lesz belőle: milyen lenne ha lakáséttermet nyitnánk? Kíváncsi vagyok, tudok-e 20 emberre főzni (remélem lesznek annyian), kíváncsi vagyok fel tudunk-e készülni, megfelelően promózni az eseményt és mindent ami jár vele együtt. Mivel még csak ötlet fázisban van a projekt ennél többet nem tudok jelenleg mondani, hogy milyen teendőkkel fog ez majd együtt járni. Az alap koncepció: az albérlet erőforrásait felhasználva kialakítunk egy 15 fő befogadó képességű teret, feldíszítjük alkalomhoz illően a szobát és az asztalokat, készülök menüsorral,toast beszéddel, lehet majd asztalt foglalni, tervezzük bevonni a közeli barátokat mint felszolgáló/segítő személyzet. Mint egy igazi étteremben. És a végén az est során befolyt összeget a UNICEF-re bízni, hogy a rászoruló gyerekeket támogassák vele. A hét során fogom kidolgozni a pontos koncepciót, hogyan is lehetne ezt az egészet ügyesen és jól megcsinálni - de elég izgi ahhoz, hogy már most izgulok hogy fog majd sikerülni. 

Másik téma: gondolkoztunk azon legutóbb mi az amit mi (szerintünk) jól csinálunk és azt látjuk, és miután összeszedtünk pár ilyen dolgot hogy lehetne ebből értéket teremteni, hogyan lehetne vele másnak is segíteni. Elemzés fázisban 3 téma mentén kezdtünk el gondolkodni: 1) kaják. Szeretek főzni, mégjobban enni, ehhez Kincső is mindig hatalmas lelkesedéssel csatlakozik,sőt még hozzá is dob egy lapáttal: lehet ám a városban is finomakat enni. oké 2) Mozgás: egyre inkább szembetűnő a mikro és makro környezetünkben, hogy sokat járunk el sportolni, táncolni, újfajta mozgásélményeket kipróbálni. A testi lelki egyensúly megtartása, a stressz levezetése, önismeret, tetten érhető fejlődés okokból. Vicces, tanulságos, kihívással teli - életszagú ez az egész mozgás világa. 3) rendezvények. Sajnos (vagy talán mégse) de még mindig olyan vagyok mint egy sajtkukac. Folyamatosan mennék felfedezni, kipróbálni új dolgokat és az évek meg rutin miatt szép lassan kialakult egy képem mit jelent a minőségi időtöltést, aktív kikapcsolódás és visszajelzések alapján ennek van is értelme. Szóval sok sok rendezvényt látogattam már meg és a technológiának hála már lassan ők találnak meg engem/minket. Mert persze általában nem egyedül megyek. Plusz ezekre jön, hogy mindet mind passzívan fogyasztjuk, mind aktívan alakítjuk/szervezzük. Szóval kaja, mozgás és programok. 
És ebből azt hánytuk vetettük ki, hogy lehetne csinálni egy ajánlót. Hova menjetek, mit próbáljatok ki, hova mozdulj ki. És egy-egy ilyen rendezvény után miket tapasztaltunk, kinek ajánljuk. És ajánlani lehet ebből a 3 fajta dologból sok mindent: kipróbált recepteket, izgalmas mozgásélményeket, vagy ígéretesnek tűnő rendezvényeket. Szintén még csak ötletfázisban van, piackutatást kéne végezni, hogy mennyire lenne ennek egyáltalán érdeklődő közönsége. De elég izgalmasan hangzik már ahhoz, hogy legalább egy próbát tegyünk vele. Pláne mostanában, hogy már mindenről van youtube csatorna.

Harmadik egy régi-új dolog: edzés. Az elmúlt félévnek kézzel fogható és szemmel látható eredménye van, kiderült hogy habár lassan de mégis képes vagyok némi nemű izomtömeget magamra pakolni, így ez most fellelkesített hogy van miért csinálni. És arra akarom szánni magam, hogy a következő 9 hónapban valami komolyabb eredményt is elérek. Iskolapéldaszerűen: célkitűzés, tervezés, akaraterő training, mentális és fizikális edzés, adminisztráció. Első körös, nagyvonalú tervem az lenne, hogy heti 3 alkalommal járok edzeni és 4X50 ismétlés szám azokra az izomcsoportokra amiben legjobban szeretnék fejlődni: mell, bicepsz, váll és has. Ez lehet konditerem vagy openairgym is. Semmi túlbonyolítás, ennyi elég és majd alakul időközben úgyis. Ja igen, és mellé tartani a már szépen kialakult kajarendet. Itt inkább az eredményre vagyok kíváncsi, el tudnám e érni az évek óta vágyott 80 kilót ( lol ) egy minimalista edzéstervvel + aktív motivációs training-gel.

Vannak még, de ezek amik leginkább aktívan tartják az elmémet és lefoglalják a kreatív energiáimat. Alig várom, hogy ismét beszámolhassak majd róla hogy állunk a dolgokkal.

Címkék: ÉLET